Bazı Mahallelerde Kentsel Dönüşümün Önü Açıldı

MALTEPE ATAŞEHİR BEŞİKKENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNÜ AÇAN İMAR PLANLARI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Maltepe, Beşiktaş, Ataşehir ve Büyükçekmece'nin bazı mahallelerinde kentsel dönüşümün önünü açan imar planlarını onayladı. Bu ilçelerin yerel yönetimleri CHP Belediyelerinden oluşuyor. Maltepe İlçesinde Gülsuyu-Gülensu bölgesi böylece yıllardır çözülemeyen tapu sorunları karşısında bir fırsata erişmiş oldu.

Gülsuyu-Gülensu 1/5 bin ölçekli Yerinde Dönüşüm Nazım İmar Planı' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Uzun zamandır üzerinde çalışılan üst ölçekli planın ardından, ilçe belediyeleri 1/bin ölçekli planları hazırlayacak ve bu ilçelerin ilan edilen mahallerinde yerinde dönüşüm başlamış olacak.

İBB Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarında Ataşehir’de bulunan Yeni Sahra ve İçerenköy, Küçükbakkalköy mahallelerinde de kentsel dönüşümü başlatacak imar planı değişiklikleri yapıldı.

Beşiktaş’ın Dikilitaş-Balmumcu ve Boğaz geri görünüm ve etkilenme bölgelerinde kalan bölgeler için 1/bin ölçekli imar planı değişikliği, oybirliği ile kabul edildi.

Büyükçekmece İlçesinde ise Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma Alanı kara alanına ilişkin, 1/5 bin ölçekli imar planı hazırlandı.

ATAŞEHİR,

Yenisahra Mahallesi,

İçerenköy Mahallesi,

Küçükbakkalköy Mahallesi,

MALTEPE

Gülsuyu Mahallesi,

Gülensu Mahallesi,

BEŞİKTAŞ,

Dikilitaş Mahallesi,

Balmumcu Mahallesi,

ve Boğaz geri görünüm ve etkilenme bölgesi

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp